سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سیرت

 

تاثیر مصرف روزانه سیب بر کنترل کلسترول بد در بدن

تاثیر مصرف روزانه سیب بر کنترل کلسترول بد در بدن

تغذیه > توصیه‌ها و آداب  - همشهری آنلاین: پروفسور ایرانی و متخصص تغذیه، مواد غذایی و علوم ورزشی در دانشگاه فلوریدا، با تحقیقات خود به اثبات رساند که مصرف روزانه سیب می‌تواند میزان کلسترول بد را در بدن پایین آورد

بهرام ارجمندی معتقد است سیب میوه‌ای معجزه گر است که به واسطه ترکیباتی فیبری که دارد فواید بسیاری را به بدن انسان می رساند. مطالعات بر روی حیوانات نشان داده بودند "پکتین" و "پلیفنولز" موجود در سیب می‌تواند متابولیسم چربی را افزایش داده و از میزان تولید مولکول‌های التهاب آور بکاهد.

مطالعه ارجمندی بر روی 160 زن در رده سنی 45-65 ساله انجام گرفت به شکلی که گروهی از آنها روزانه و برای یک سال روزی 75 گرم سیب خشک مصرف می‌کردند و گروه دیگر برای یک سال، روزانه آلوی خشک مصرف می‌کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، در ماه سوم، ششم و دوازدهم از خون این افراد نمونه برداری شد. ارجمندی از دیدن نتایج آزمایش‌های خون شگفت زده شد زیرا تغییرات قابل توجهی را در نمونه خونی ماه ششم افرادی که سیب مصرف می‌کردند مشاهده کرد، نتایج نشان دادند میزان کلسترول LDL این افراد 23 درصد کاهش پیدا کرده است.

به گفته ارجمندی مصرف روزانه سیب همچنین می‌تواند منجر به کاهش یافتن هیدروپروکسید چرب و پروتئین واکنش پذیر C در زنان شود. ارجمندی می‌گوید هرگز انتظار نداشتم مصرف سیب به صورت روزانه تا این حد بتواند از میزان کلسترول بد بدن کاسته و در عوض کلسترول خوب را تا چهار درصد افزایش دهد.

نکته مثبت دیگر از دید ارجمندی این است که مصرف روزانه 240 کالری موجود در سیب‌های خشک منجر به افزایش وزن در زنان نشد و در مقابل این افراد در دوره مطالعه 1.5 کیلوگرم وزن نیز از دست دادند. عامل اصلی در کاهش وزن بدن پکتین موجود در سیب است زیرا در بدن احساس سیری ایجاد می‌کند.

یک متخصص تغذیه:

استفاده از جوش‌شیرین در تهیه نان منجر به دفع آهن می‌شود

استفاده از جوش‌شیرین در تهیه نان منجر به دفع آهن می‌شود

تغذیه > توصیه‌ها و آداب  - همشهری آنلاین:
یک متخصص تغذیه گفت: جوش شیرینی که برای تهیه خمیر نان افزوده می‌شود، به علت وجود آنزیم "آمفیکال" منجر به دفع آهن می‌شود.

دکتر محمد علیزاده در گفت وگو با ایسنا، با بیان این مطلب افزود: استفاده از مخمر در نان که نوعی موجود زنده است منجر به تجزیه آنزیم "آمفیکال" شده که این امر مانع جذب آهن به بدن می‌شود.

علیزاده گفت: آهن نقش زیادی در ساختن هموگلوبین خون داشته و در صورت عدم دریافت آن صدماتی به بدن وارد و در نتیجه فرد دچار کسالت و بی حالی می‌شود.

وی خارش پوست، کم حوصلگی و بی حالی دائمی و سیاهی رفتن چشم را از علائم و نشانه‌های کم خونی در افراد عنوان کرد و افزود: این افراد بازدهی بدنشان کمتر است.

این متخصص تغذیه؛ استفاده بسیار از مواد حاوی آهن در مواد غذایی کودکان را مورد تاکید قرار داده و افزود: بدن از لحاظ رشد و خونسازی به آهن که یکی از مواد معدنی است نیاز دارد.

وی همچنین گفت: استفاده زنان باردار 15 تا 40 ساله از مواد حاوی آهن که برای کم خونی مفید هستند به لحاظ پرورش جنین و اهمیت آن در رشد و نمو کودکان ضروری است.

علیزاده در خصوص لزوم استفاده همه افراد از آهن تصریح کرد: مصرف آهن برای افرادی که در سنین رشد هستند ضروری است.

وی با بیان اینکه مصرف بیش از اندازه آهن برای افراد بزرگسال که دو سوم عمر آنها سپری شده بسیار خطرناک است، افزود: چرا که آهن یک رادیکال آزاد بوده و بدن را در معرض انواع بیماریهای مزمن و خطرناک قرار داده و در نتیجه سبب وارد شدن صدماتی به بدن می‌شود.

علیزاده در ادامه با اشاره به اینکه آهن به دو دسته "هم" و "غیر هم" تقسیم می‌شود، اظهار داشت: افراد برای تامین آهن بیشتر باید از منابع گیاهی، سبزیجات، میوه جات سرشار از ویتامین C استفاده کنند. ویتامین C با عث جذب آهن بیشتر در بدن شده که این عمل منجر به جلوگیری از کمبود آهن می‌شود.

وی گفت: نوشیدن چای بعد از مصرف موادی مانند گوشت که حاوی آهن "هم" است و هم چنین بعد از مواد حاوی آهن "غیر هم" موجود در نان، برنج، سبزیجات، منجر به کاهش جذب آهن در بدن می‌شود .

مدرس دانشگاه علوم پزشکی ارومیه؛ گفت: کمبود مصرف منابع حیوانی و گوشتی مانند گوشت قرمز، گوشت سفید و ماهی را که از منابع آلی آهن هستند می‌توان یکی از علل فقر آهن شمرد.

وی همچنین گفت: استفاده از غلاتی که جوش شیرین به آن افزوده شده نیز یکی دیگر از علل فقر آهن در افراد است.

وی با بیان اینکه معمولا افراد در دریافت آهن مشکلی ندارند، ادامه داد: مشکل افراد کم خون به دلیل عامل سندرمی است که منجر به کاهش جذب آهن در بدن می‌شود. کودکان، زنان شیرده و باردار و نیز زنان در دوران قاعدگی نیاز بیشتری به دریافت آهن دارند.

وی افزود: افزایش مصرف شیر به علت تداخل کلسیم و آهن، مانع از جذب کلسیم و در نتیجه کم‌خونی می‌شود.

وی با اشاره به نقش وزارت بهداشت در رابطه با کمبود آهن افزود: وزارت بهداشت باید دخترانی را که با فقر آهن مواجهند را از طریق آزمایش، میزان ذخایر آهنشان را غربالگری و سنجش کرده و یا از طریق توصیه‌های غذایی، برگزاری کلاس‌های آموزشی در مدارس، دختران را با این امر آشنا کنند.

مدرس دانشگاه علوم پزشکی ارومیه گفت: افراد تا سن 20 سالگی مکمل های آهن را به خوبی دریافت می‌کنند و اگر فقر آهن در این سالها مشاهده شود، میانگین رشد جمعیت در اثر کمبود آهن کاهش خواهد یافت.

وی به افراد کم خون توصیه کرد: زنان تا سن 30 سالگی و دوران حاملگی و شیردهی باید برای رفع کمبود آهن، مشاوره‌های تغذیه‌ای داشته و یا با دریافت مکمل‌های آن کمبود آهن را جبران کنند. افرادی هم که از کمبود آهن در بدن خود اطلاعی ندارند و یا با کمبود آن مواجه هستند باید به پزشک مربوطه مراجعه کرده و نباید بدون تجویز پزشک از مکمل‌های آهن استفاده کنند

 

20 نکته مفید تغذیه‌ای در فصل زمستان

20 نکته مفید تغذیه‌ای در فصل زمستان
تغذیه > توصیه‌ها و آداب  - همشهری آنلاین:
زمستان زمانی از سال است که دوست دارید بیشتر داخل منزل بمانید چون در این ماه‌ها انواع و اقسام ویروس‌های شبه آنفلوانزا و سرماخوردگی همه جا وجود دارد. وقتی تصمیم می‌گیرید با میکروب‌های بیماری‌زا مقابله کنید، استفاده از موادمغذی خوب در رژیم غذاییتان فواید بسیار مثبتی بر سلامتتان خواهد داشت.

زمستان نه تنها سرما را همراه خود می‌آورد و خانه‌نشینتان می‌کند، بلکه این خانه‌نشستن‌ها پرخوری‌های بیشتر و احتمالاً اضافه‌وزن را هم به دنبال خواهد داشت. به‌همین‌دلیل، در زیر لیستی از 20 نکته عالی برای تغذیه زمستانی برایتان گردآورده‌ایم که امیدواریم برایتان مفید باشد.

1- غذا و فعالیت جسمی

اضافه کردن یکی دو کیلو وزن در طول زمستان چندان هم بد نیست. اما برای خیلی‌ها این اضافه کردن وزن سال به سال بیشتر می‌شود و کنار آمدن با آن معمولاً دشوار است. پس درکنار عادات غذایی سالم، فعالیت جسمی را فراموش نکنید.

2- آب

در ماه‌های زمستان مغزتان کمتر پیام تشنگی صادر می‌کند اما حتماً از تامین آب مورد نیاز بدنتان مطمئن شوید چون زمستان هوا فقط سرد نیست، بلکه خشک هم هست.

3- سایر مایعات

مراقب آنچه می‌نوشید باشید. به‌جز آب، مایعاتی مثل آبمیوه‌های طبیعی یا آب سبزیجات بسیار خوب هستند. اما سعی کنید از آبمیوه‌ها و کوکتل‌های مصنوعی و شکردار که گاهی مملو از خامه هم هستند و میزان بالایی کالری وارد بدنتان می‌کنند دوری کنید.

4- تغذیه

غذاهای مهمانی‌ها و جشن‌ها معمولاً حاوی مقدار کمی موادمغذی است. اما با کمی تلاش و برنامه‌ریزی می‌توانید بسیاری از دستورغذاهای هوس‌انگیز را با موادمغذی بیشتری درست کنید. درصورت نیاز روش پخت‌و‌پزتان را تغییر دهید. مثلاً به جای سرخ کردن از روش‌هایی مثل کباب کردن و بخارپز کردن استفاده کنید تا موادمغذی آن حفظ شود.

5- ماهی

ممکن است در طول ماه‌های زمستان که نور خورشید کمتر می‌شود با کمبود ویتامین D روبه‌رو شوید. ماهی منبع بسیار خوبی از این ویتامین و همچنین اسیدهای چرب امگا3 است که به شما کمک می‌کند هرگونه اختلالات روحیه را با بالا بردن سطح سروتونین در بدنتان از بین ببرید.

6- شکلات

خیلی‌ها نمی‌توانند هوس شکلات خوردن خود را ترک کنند، مخصوصاً در جشن‌ها و مهمانی‌ها. اما بهتر است در این زمینه هم انتخاب عاقلانه داشته باشید. انواع تیره‌تر شکلات با محتوی کاکائو بالا آنتی‌اکسیدان بسیار بالایی داشته و انتخاب بسیار خوبی به‌شمار می‌رود.

 

شکلات

7- آجیل

وقتی گرسنه‌تان شد، به آجیل حمله نکنید، فقط یک مشت از آن کافی است. تقریباً همه آجیل‌ها منبع بسیار خوبی از سلنیوم هستند که برای سلامت ذهن و جلوگیری از افسردگی مفید است.

8- دانه‌ها و غلات کامل

فیبر موجود در گندم، جو، نان‌های دانه کامل و برنج، تاثیری محافظتی برای سلامت قلب و سیستم گوارش بدن دارند. از خوردن غلات و دانه‌های فرآوری‌شده خودداری کنید زیرا قسمت اعظم موادمغذی موجود در آنها در مراحل مختلف فرآوری از بین می‌روند.

9- ماست طبیعی

ماست حاوی کشت باکتری‌های فعال است که به شما برای تقویت سیستم ایمنی بدنتان در زمستان کمک می‌کند. به‌جای ماست‌های مصنوعی یا طعم‌دار، ماست ساده کم‌چرب را انتخاب کنید. برای خوشمزه‌تر شدن آن می‌توانید انواع میوه‌های تازه را هم خرد کرده و داخل آن بریزید.

10- مرکبات

نارنگی، پرتقال، کیوی، گریپ‌فروت، انگور قرمز و لیمو سالم‌ترین میوه‌هایی هستند که می‌توانند در تمام طول سال بدنتان را تقویت کنند. ویتامین C موجود در همه مرکبات برای تقویت سیستم ایمنی بدن در فصل زمستان اهمیت ویژه‌ای دارد.

11- سبزیجات

حتماً در طول روز یک وعده سبزیجات در رژیم غذاییتان استفاده کنید.

12- فیبر

برای از بین بردن یبوست در زمستان، رژیم‌غذاییتان را با انبوهی از فیبر پر کنید. کمی خلاقیت به خرج دهید و برای سالادتان از انواع مختلف میوه‌ها و سبزیجات استفاده کنید. اما دقت کنید که به عنوان چاشنی سالاد از سس‌های چاق‌کننده و پرکالری دوری کنید.

13- قند میوه

زایلیتول یا سایر قندهای طبیعی که در میوه‌ها و گیاهان یافت می‌شوند می‌توانند انتخاب بسیار خوبی برای جایگزین کردن قندهای مصنوعی باشند.

14- تنقلات

وقتی گرسنه می‌شوید، به جای اینکه به تنقلات پناه ببرید، یک بشقاب سالاد یا میوه یا یک مشت آجیل میل کنید.

15- تنوع

به خاطر داشته باشید که هیچ ماده‌غذایی خاصی وجود ندارد که همه موادمغذی را در خود داشته باشد، ازاین رو در رژیم‌غذاییتان از انواع و اقسام گروه‌های مختلف موادغذایی استفاده کنید.

16- تعادل

درموقع خوردن غذا، به سهم‌های غذایی خود دقت داشته باشید. اگر یک تکه کوچک از یک ماده‌غذایی خوشمزه بخورید، از طعم لذیذ آن لذت خواهید برد. سعی کنید تا می‌توانید کمتر از قند، نمک، چربی و تنقلات استفاده کنید.

17- جایگزین‌ها

دنبال جایگزین‌های سالم باشید، مثلاً یک ظرف میوه تازه درمقایسه با سالاد میوه با خامه و شکر بسیار سالم‌تر و مغذی‌تر است.

18- گرسنگی نکشید

از نخوردن برای ساعات طولانی خودداری کنید چون بدنتان را به حالت گرسنگی کشیدن می‌برد و باعث می‌شود وزنتان بالا رود.

19- ورزش

برای سوزاندن کالری‌های اضافی که از غذاهای پرکالری مصرف کرده‌اید، باید فعالیت فیزیکی خود را بالا ببرید.

20- حفظ وزن

اگر کم کردن وزن در طول زمستان برایتان سخت است، افسرده نشوید و نترسید. درعوض سعی کنید همین وزن را حفظ کنید و وزن بیشتری اضافه نکنید.


نوشته شده در جمعه 90/10/2ساعت 3:15 عصر توسط sareban نظرات ( ) | |


قالب وبلاگ : قالب وبلاگ

 دانلود آهنگ - قیمت خودرو - قالب وبلاگ